ד"ר טליה הופמן: מה הטעם? אמנות ואוכל – על אמנות, אוכל ופוליטיקה

50.00 

טליה הופמן: מה הטעם? אמנות ואוכל – על אמנות, אוכל ופוליטיקה

תיאור

יוצאים מהמסגרת | ד"ר טליה הופמן | מה הטעם? אמנות ואוכל – על הקשרים ויחסי הגומלין שבין אמנות, אוכל ופוליטיקה

רב הדמיון בין אוכל לאמנות, הן ביצירתם והן בצריכתם. בשניהם אלמנטים של רעב, תשוקה, סיפוק, הנאה
ויופי, לצד שובע, דחייה, חוסר סיפוק, סבל וכיעור. בנוסף, הן אמנות והן אוכל מסמנים ומדגישים מאפיינים
של זהות, שייכות, ביטוי אישי וזיכרון. אך גם אמנות וגם אוכל לא מתקיימים רק במישור האישי והבין אישי.
הם משפיעים על הסביבה שהם מתקיימים בה ועל החברה שהם פועלים בתוכה ומושפעים מהן,
ומתייחסים למערכת הזמן והמקום, שסובבת אותם − הפוליטיקה החברתית-כלכלית-סביבתית שבתוכה הם
נוצרים ונצרכים.

המפגש משתף ומתבונן באלמנטים הקושרים קולינריה וגסטרונומיה בשלוש האמנויות, וכך חושפת את
הקשרים ויחסי הגומלין שבין אמנות, אוכל ופוליטיקה.בשיחה סביב העבודות אלו נעמוד על היחסים המיוחדים הנוצרים
במפגש של קהל ועבודות העוסקות באוכל, ואשר בהן הקהל משתמש בעוד חושים מלבד הראייה והשמיעה −
טעם, ריח, מישוש. כמו כן, נבחן ונגלה את ההקשרים הפוליטיים (החברתיים-כלכליים-סביבתיים) שאוכל ואכילה חושפים אותם, החל במקורות המזון, דרך ייצורם, הפצתם וצריכתם, עד להרגלי תזונה וטעם המושרשים בכל חברה.

שלישי 17.9.2024 | 20:00 (התכנסות 19:00)
מוזיאון הכט, אוניברסיטת חיפה
50 ש"ח

– חניה חופשית ברחבי הקמפוס!

לפרטים נוספים: 04-8240308 | hechtmus@univ.haifa.ac.il

  • רכישת כרטיס מהווה הסכמה לצירוף כתובת הדואר האלקטרוני לרשימת התפוצה של מוזיאון. ניתן להסיר הרשמה בכל עת.